Vypnout vybíjeni baterie do gridu + wallbox

Jak píšu výše, tak výše uvedené chování Protea mi prostě nevyhovovalo a proto jsem si to prostě vyladil automatizacema nějak v HA a Protea nyní nepoužívám. Mě třeba vždy vybíjelo baterii pod mSOC noční zavlažování, protože délku zavlažování mi zase OpenSprinkler počítá podle počasí, takže nelze přesně říct, zda to spotřebuje 1 nebo 2 kW. Výpočty i odhad spotřeby jsem si v HA nakonec vyřešil celkem přesně, ale stejně to někdy spadlo pod mSOC (20%). Vyřešil jsem to tedy tak, že mám v HA automatizaci, která se vykoná případně v nočních hodinách, pokud se SOC blíží hodnotě mSOC, ale předpověď říká, že hned od svítání začne svítí slunce a zisky budou dostatečné. V tomto případě automatizace sníží mSOC na 15%, což zaručí, že Victron nespadne do módu Low SOC a reálně se s SOC nakonec stejně dostanu na max. 19-20%, takže baterie nijak neždímu do minima.

Já si taky pořád myslím, že v Proteovi by pořád mohli být ty limity 2. Jeden je mSOC z Victronu, ale pro výpočty vybíjení a hranice spotřeby se bude používat vždy třeba mSOC + 3%.

1 Líbí se