Přesnost predikce x editace plánu řízení

Souhlasím s vámi, že predikce spotřeby není dobrá a Proteus ji neustále podhodnocuje. Moje noční spotřeba, která je v řádu stovek Wh, je u mě v podstatě úplně stabilní, protože TČ nemám a nic se nyní v pracovní dny v noci nespouští. Přesto Proteus tuto spotřebu neumí odhadnout a v tyto slunečné dny se snaží večer z baterie prodat vždy víc, než by měl (podle mých výpočty by neměl jít pod 50 %, přesto chce vybíjet třeba na 40 %). Večer musím tedy vybíjení korigovat a stopnout dřív. Když je vyšší cena, tak si Proteus trvá na svém a další hodinu to zase zapne. Dneska mě zase naštval, protože jsem mu vybíjení vypnul v 19h a pak jsem šel plavat a o on mi to blbec zase po 20h začal vybíjet. Podle jeho výpočtu tak vždy dojde k tomu, že mi FVE spadne do Low SOC buď v noci nebo ráno při spuštění pitomé varné konvice apod., což vede k tomu, že pak kvůli pár stovkám Wh nakupuje z gridu v tu nejdraží hodinu ráno. Nebo ráno začne těch pár procent nad min. SOC hned prodávat, i když ještě pořádně nesvítí slunce a sám pak stáhne baterii do Low SOC. Už jsem toto chování kritizoval na podzim, ale nic se nezměnilo a z mého pohledu v tyto slunné dny není algoritmus moc použitelný (v zimní dny bez slunce byl algoritmus mnohem lepší a užitečnější). Dnes večer jsem právě Protea zase vypnul, když jsou slunné dny (řízení pro tento režim mám vychytané v HA), protože mě to už nebaví ho pořád kontrolovat.