Řízení aut - hledáme testery s wallboxy Victron nebo Vestel

Dobrý den,

evc jsem do Protea přidal do flexibility. Jaké ale konkrétně akce máme očekávat/sledovat/reportovat? Stane se něco dnes při zákazu přetoků?

/pl

mělo by to reagovat na commandy flexiblity - tzn. při UP přestat nabíjet pokud se aktuálně nabíjí a při DOWN začít nabíjet, pokud se aktuálně nenabíjí :slight_smile: Hlavní je hlídat, zda se WB po konci commandu vrátil přesně tam, kde byl před commandem

Brzy bude následovat i smart charging na SPOTu, máme jej už hodně rozpracovaný, ale chtěli jsme pustit nejdříve toto, abychom pochytali problémy hlavně s prvotním připojením a nastavením

veškery feedback prosím do toho “unlisted“ topicu kam jste byli pozvaní (nechci ho sem cíleně linkovat, protože se tam pak dá dostat i bez pozvání). On byl zamčený pro replies, teď už není

Koukám, že jsem nebyl pozván, ačkoliv jsem se přihlásil. Za jak dlouho očekáváte, že to pustíte všem případně ostatním přihlášeným?

@Anna @bender je možno dopozvat?

Dobrý den, také bych se přidal, pokud je to možné. Díky, T

Já se také hlásím, s wallboxem Victron, děkuju.

Spustilo se již testování???

Zdravím, ano testování běží, zatím s menší skupinkou zákazníků. Plánujeme ale pozvat další, takže pokud chcete, můžeme vás do této druhé vlny zařadit. Napíšu vám bokem pokud vás tu podle veřejného infa nedohledám

Také bych se připojil di testu… díky :wink:

Potřeboval bych aby se mi tady ozval kdokoliv se solax wallboxem, kdo pozoruje problém s tím, že kdykoliv Proteus nabíjí baterku v rámci SPOT automatického řízení, tak mu to vypíná nabíjení auta (a nebo si myslí že se to děje) - resp kdokoliv má podezření na to, že Proteus řízení má vliv na nabíjení auta.

Potřebuji prosím napsat konkrétní datum a čas, kdy se ten problém děl, ať to nemusím složitě hledat v tom extrémním množství dat.

Diky

Zdravím,

já si myslím, že včera se mi něco takového dělo:

Bohužel jsem v tu dobu nebyl doma, navíc se tu někdy přes den -nevím kdy- prohnala bouřka (leč nemyslím, že takto „ostře“).
Kromě toho byl zákaz přetoků, režim Green a ještě vypadla WiFi na wallboxu (musím ho zrestartovat). Příliš mnoho komplikací. Tam je to divné, ani baterka nenabíjela, tak nevím, co se stalo.

Samo o sobě: Green+Zákaz přetoků funguje (ale asi by-design) dosti blbě, bo Wallbox neví, kolik má k dispozici ze solárů.

Tento souběh módů je vůbec oříšek k vyřešení: zákaz přetoků je obvykle v době, kdy hodně svítí a přesně ten čas, kdy chcete nabíjet. Ale tomu kombu měnič+EVC se moc nechce.

díky moc, mrknu na to