Proteus v Home Assistantovi

Tak myslite, že bych tu integraci mohl zase skusit pustit. Byl jsem jeden z těch kterým se to logovalo každých 5s. Mám teď tu verzi 0.2.0 Jakou jsem měl před tim bohužel nevím.

pusťe a uvidíme :slight_smile: Ono ta aktuální verze to nedělá, dělala to nějaká “zaseklá“ starší, kterou je potřeba řádně najít a zastavit/odstranit

Zapnuto , tak to radeji zkotrolujte. Diky.

vypadá to ok - žádné “bušení“ nevidíme :slight_smile:

2 Líbí se

Integrace nefunguje, protože Proteus nově používá reCaptcha.

mmm, to nebylo cílem - odstraněno, už by tam být neměla

4 Líbí se

Drobný dotaz, když pomocí toho budu při down spínat bojler, tak už se mi to bude automaticky načítat na patě domu, nebo mi to musíte nejdříve změnit ? Díky.

už to vyhodnocujeme dle hodnoty gridu.

Pozor ale, děláme to skrze měření FVE co nám říká, jaká je hodnota na gridu - pokud ten bojler máte například skrze wattrouter před měřením FVE, tak to neuvidíme a tedy nezapočteme - je tedy potřeba, aby cokoliv, co spínáte na základě našich commandů, bylo vidět v datech co posílá FVE (konkrétně v hodnotě měření gridu)

Jo to chapu. Watrouter nemám, bojler spínám přes shelly a je zapojený jako každý jiný spotřebič v domě.

Pak je to v pohodě.

používáme i data z distribučního měření, ale ne na vyhodnocení (ty data chodí nejrychleji druhý den, u mnoha odběrných míst az další mesic) nýbrž na kontrolu - korelaci s tim, co dostáváme z FVE.

Pomáhá nám to odhalit případné chybné měření FVE (děje se překvapivě často, ale včetně toho, že už jsme úspěšně našli přes 10 špatných elektroměrů distribuce, kde na základě našeho podnětu došlo k výměně distribučního měření), tak toho zda nás někdo nepodvádí a “neinjectuje” nám fake data - to se zatím ani jednou nestalo :slight_smile:

@David “to se zatím ani jednou nestalo”

mám to vykoušet? :slight_smile:

Jinak bych se rád zeptal, @nijel jestli lze a bude dodělávat aktualní cenu (spotřeba/výroba)?

V plánu to nemám (cenu mám v Home Assistantovi), ale určitě by to nebylo těžké přidat. Na druhou stranu každé další použité API zvyšuje šanci rozbití při nové verzi Protea :wink:

Zajímavá ta četnost chybných elektroměru. Výměna na podnět DG nebo zákazníka? Byl velký rozdíl?

na náš podnět s vědomím zákazníka - ten zákazník to zatím nikdy sám nechytl, resp. asi jen jeden jediný nám psal, že mu to nějak nesedí a jestli nevíme co s tím.

Většinou je ta chyba proporcionální výkonu - že to sice měří správně do/ven, ale čím větší výkon/příkon to je, tím větší chyba tam je