Prodej do sítě za polovinu než za kolik pak nakupuji

Jsem si celkem jistý, že to nedělá každý režim, ale jen některé. Já jsem z HA používal k řízení střídače jen “Mode 1” a u něj se mi to nedělo. Ale myslím, že když jsem si hrál s “Mode 8”, tak u něj se mi taky stalo, že střídač tu blokaci vybíjení baterky do EVC ignoroval. Ale už je to dlouho, tak si to můžu špatně pamatovat.

Nicméně pokud správně koukám do záznamu v HA, tak to přesně na ten čas, kdy se začala vybíjet baterka do auta, přepnulo střídač do režimu “Individual Setting - Duration Mode“, což je “Mode 8”.
Na záznamu z HA je vidět, že nabíjení auta začalo 17:54 a díky tomu, že bylo blokované nabíjení z baterky a PowerControl byl vypnutý, tak vše fungovalo jak mělo. Ale v 18:00 se střídač přepnul a začala se baterka skoro plným výkonem vybíjet do auta.

Také je tam vidět, že odpoledne se auto nabíjelo s povoleným vybíjením baterky do auta, ale dokud byl aktivní režim “Self Consume - Charge Only Mode“, tak naopak k vybíjení z baterky nedocházelo, ač bylo povolené. Až když v 17:00 Proteus PowerControl vypnul, tak se najednou začala baterka do auta vybíjet.

Je tedy vidět, že když je Power Control vypnutý, tak střídač to nastavení “Battery to EV Charger“ respektuje, ale “Mode 7” blokuje jakékoliv vybíjení a “Mode 8“ umí definovat hodnotu nabíjení/vybíjení baterky (PushModePower) a tak je možné, že pak přenechá střídač plnou kontrolu tomu, kdo posílá Power Control příkazy :man_shrugging: