Připravujeme komunikační rozhraní pro signály flexibility, které půjde zapojit do domácích automatizací a následně tak reagovat na naše povely. Dovolí vám to zapojit další zařízení do flexibility a získat tak větší odměnu.
Ke spojení se střídači běžně využíváme zabezpečené MQTT TLS a chtěli bychom ho rozšířit i směrem k domácím automatizacím. Bohužel ale do nedávna nebylo MQTT podporováno na straně Loxone. To se teď změnilo, ale bohužel jen pro novější verze Mini Serveru. U HA by to neměl být problém jak v HA samotném, tak v Node Red.
Dejte nám, prosím, vědět, co je za vás technologicky možné ať se potkáme Alternativou pro MQTT je pak klasické REST API.
mám fotovoltaickou elektrárnu (FVE), kterou řídím pomocí zařízení s ESP32 vlastní výroby. Toto zařízení je propojeno s Home Assistant a provádí optimalizaci spotřeby podle spotových cen.
V současné době mám spotové ceny za odběr elektřiny u společnosti Deltagreen a prodej elektřiny zajišťuji přes jiného poskytovatele.
Rád bych se zeptal, zda je možné u vás zapojit moji FVE do využívání flexibility tím, že bych k vám přešel s prodejem elektřiny. Na řízení flexibility bych využíval MQTT API nebo jiné řešení, které podporujete nebo je zatím ve fázi testování. Vaše standardní řešení pro flexibilitu využít nemohu, protože mám střídač, který není podporován.
Dobrý den, ano, pokud k nám přejdete i s výrobou, tak vás můžeme zapojit do flexibility přes uvedené API. Jen pro upřesnění flexibilita je odměna za podporu vyrovnávání sítě a pak máme ještě optimalizaci FVE na spotu. K té API zatím nemáme a v nejbližší době neplánujeme. Tzn. spotová optimalizace zůstane na vás, povely pro flexibilitu vám budeme posílat přes API .