Proteus REST API

Zajímal by mě názor někoho z DeltaGreen: nepřemýšleli jste nad vystavením nějakého jednoduchého REST API pro Protea, kde by se např. přes JSON dal stáhnout plán řízení? Čistě jen to co zobrazuje Proteus na webu: hodina, ceny spotřeby a výroby, konečný stav baterie a operace pro danou hodinu (možná max nějaký příznak na použitou flexibilitu v danou hodinu).
Případně k tomu nějaké API na zápis změny operace pro danou hodinu…
Bylo by hrozně super mít možnost si zobrazit plán řízení na domácím tabletu a mít ho kdykoli jednoduše k dispozici (a případně ho být schopný i změnit). Integrace do Home Assistenta by byla strašně jednoduchá a vlastně by se nad tím dala postavit i nějaká základní mobilní aplikace.
Abych byl upřímný :wink: Aplikaci jsem si už zkusil nějakou nastřelit a tahat data z API, které používá webový Proteus, ale je to dost reverse-engineering…

3 Likes

Už tu je na to téma vlákno :slight_smile:

1 Like

To je něco jiného. Přes MQTT bude možnost reagovat na povely od Protea v domácí automatizaci (např: zapnutím dalších spotřebičů).
Mě by naopak zajímalo, jestli by šlo z domácí automatizace (např: z domácího tabletu připevněného někde na zdi) ovládat Protea, nebo aspoň zobrazit jeho plán. Teď musím pokaždé, když chci vidět plán řízení jít do prohlížeče v mobilu nebo počítači,… Takhle by mohl být plán viditelný hned na tabletu na zdi, případně v nějaké aplikaci v telefonu.

3 Likes

Zadal jsem něco takového jako požadavek do roadmapy. Taky vnímám že v API pro flexibilitu domácnosti - MQTT? jde o flexibilitu a tohle tam nebude.

Chtělo by to alespoň základní čtení a ideálně i editaci. Docela by mě zajímalo kolik uživatel DG si to do HA už nějak dobastlilo a scrapují web.

1 Like