15 minutový denní trh

Mno tady bych jen dodal, ze u produktu je bezne mit ruzne servicing kanaly/ringy s ruznou rychlosti dorucovani novych featur. A to i vcetne toho, ze nehodici se kanal je prohlasen za legacy, neni mozne ho nove “objednat” a dosavadni uzivatele budou dostavat jen security patche. Ale zalezi pochopitelne na vas, kde chcete mit zakazniky, a zda “patching only” neni az moc velka komplikace pro vas samotne…

JInak se taky hlasim do 15min trhu. (Teda az bude ready i Proteus.)

JInak se taky hlasim do 15min trhu. (Teda az bude ready i Proteus.) Také.

2 Líbí se

jj, tak to přesně uděláme, jak píšete - náš největší blocker teď je na straně DEVu, mají toho teď hodně rozpracováno a ta změna na 15 min je hned další věc v “todo“.

1 Líbí se

Dobrý den,

po pár měsících se opět vracím s obligátní otázkou. Jak to vypadá s Proteem a 15 min. trhem? Jsou dny je ten 15 min trh opravdu zajímavý.

Děkuji.

Miloslav

1 Líbí se

bez nějakých výmluv atd:

nezměnilo se vůbec nic, nemá to prioritu, jedeme plně wallboxy, SVR v rámci Alpacy a zlepšení výpočtu objemu na flexibilitě (primárně když se v rámci aktivace přiblíží barerka k plnému nabití a začne omezovat svůj nabíjecí výkon)

následuje vylepšení procesu připojení Delta Linku - pracujeme na nastavení DL pomocí BT místo captive portálu skrze WiFi, protože dle dat vidíme, že dost zákazníků to prostě nezvládá nastavit. S tím je spojené i vylepšení jak DL barevně svítí a co ty jednotlivé stavy znamenají + výrazné předělání upozorňování na problémy se spojením se střídačem atd přímo v Proteovi a co s tím může zákazník přímo udělat (upozornění na izolaci sítě, slabý signál atd.).

Pak až máme zařazeno dodělání 15 minut do Protea.

Pokud nechcete čekat, doporučuji přejít na ten 15 minutový ceník ihned a používat místo řízení Protea Infigy, které to řízení po 15 minutách má a současně je připojené na flexibilitu k nám

Dobrý den, toto doporučení jste myslel upřímně nebo mi něco uniká? Četl jsem stránku Infigy a znamená to kontaktovat instalační firmu. Nebo to jde snáze? Děkuji.

vyplňte jejich formulář zde https://infigy.cz/blog/chci-infigy?s=web#inline-survey a měli by se o vás postarat - kdyby ne, dejte vědět, mluvíme s nimi pravidelně, tak jim případně řeknu, že se na ně nemůžete doklepat :slight_smile:

Dobrý den. Mám dotaz na DG programátory ohledně 15minutoveho spotu. U konkurenční společností funguje už od listopadu, prosince, ledna vše včetně fakturace. K ovládání 15minutoveho spotu využívám Infigy. od 1. Dubna jsem podepsal smlouvu u Vás na účtování 15minutovem spotu. Bohužel hned první vyúčtování za duben jsem musel reklamovat, protože bylo v přidružené tabulce excelu stále účtováno po hodině, je tomu týden a stále nemám reakci na mou reklamaci, Je to nekomfortní, že jsem u Vás a koukám na ceny 15min spotu na jiných konkurenčních webech. Prosím máte časovou představu, kdy bude vše funkční včetně fakturace, možnosti v protéu vidět 15min ceny. V tomto fóru, je k dočtení, že stále pracujete a pracujete na něčem jinem s vyšší prioritou, což je odpověď taková nedostatečná. Patřím mezi surfaře, který se snaží ze své FVE sestavy vytěžit maximum proto laskavě žádám o vyslyšení mé prosby.

Dekuji za odpověď Rudolf.

1 Líbí se

Jen dotaz. O víkendu nabíjím auto a upravuji predikce pro třeba 5h typicky v neděli. S 15 minutovým účtováním bych upravoval 20 položek. V čem vidíte výhodu 15 minutového účtování?

TČ ačkoliv bych mohl blokovat podle spotových cen, tak to nedělám z důvodu zvýšení startů kompresoru. Během topení spotřebovává cca 500 W. A teď už beztak prakticky netopí vůbec v pasivním domě.

Teplou vodu natopím na vyšší teplotu když baterka dosáhne 95% (přes HA), takže typicky jen ze slunce a po zbytek dne většinou stačí až do rána.

Mně 15 minutové účtování nedává moc smysl.

@petrsyn Zdravím, v mém případě nemám TČ a starty kompresorů se mě netýkají. U mě vše ovládá automatizace od Infigy, která sama vyzobává špičky pro prodej/nákup. Jinak, pokud mám čas a chci opravdu těžit každou Kč, tak používám SDG.

Co vše tím Infigy řídíte? Mě moc dalších spotřebičů nenapadá kde bych to využil. Auto nabíjím většinou o víkendech. A TČ nechci omezovat jak jsem psal, ani topení ani vodu.

nechal jsem prověřit vaše vyúčtování a bylo stále po hodinách místo 15ti minut.

Měl už byste mít na mailu opravu, omluvu i nějakou kompenzaci za to řešení kolem toho :slight_smile:

Pokud máte Infigy a řídíte jim vše co potřebujete, tak už dále nic nepotřebujete, je to tak? Automatické řízení na SPOTu Proteem se vás netýká, flexibilita skrze Infigy funguje - tzn. po opravě té fakturace na 15ti minuty už je to vše, co jste potřeboval, je to tak ?

1 Líbí se

Dobrý den, ano děkuji,

Dobrý den, dnes mi přišel e-mail o změně VOP. Nebyla to příležitost přejít na patnáctiminutové účtování u zákazníků? Pořád říkáte, že problém je jen ve smlouvě, že Proteus je již dávno připraven afakturaci taky umíte. Kde je tedy problém, prosím? Kdy už konečně bude patnáctiminutové účtování i s řízením? Děkuji.

možnot přechodu na 15minuty existuje už několik měsíců - stačí podepsat smlouvu a je to - viz @Rudolf_IV, který již má účtováno po 15ti minutách - ten podpis té nové smlouvy je ten krok, co je za regulátora nutný a nejde to udělat jinak.

Děkuji. Převod je tedy možný i s řízením, za které od července platíme?

Řízení stále po 15ti minutách není.

Do nového tarifu vás nikdo nenutí - koukám, že na něm ani nejste, takže ne, neplatíte za něj, pořád je to na nás :wink: