Proteus - Cena distribuce

Dobrý den,
Proteus se u ně chová jako kdyby nerespektoval cenu za distribuci.
Například dnes v noci cena 2,49 Kč (s distribucí, DPH a poplatky 4,86 Kč) a nenabíjí. Baterie vzhledem k počasí prázdná a předpověď ukazovala, že svítit přes den nebude.
Přes den 2,31 Kč (s distribucí, DPH a poplatky 6,72 Kč) a nabíjí baterii za sítě celou hodinu.
Šlo by někde nastavit cena za distribuci a čas nízkého tarifu?

Dobrý den,
Můžu se zeptat, ve které distribuční oblasti se vaše odběrné místo nachází? Proteus vždy počítá s vašimi cenami distribuce, ale bohužel prozatím ne u všech distributorů umíme i automaticky nacházet časy, ve které konkrétně pro vás VT a NT platí.

Dobrý den,
jsem v distribučním území ČEZ, ale distributorem je LDS UCED.
Aktuálně mám distribuční sazbu D27d (což víte) a podle informací od UCED mám NT v čase od 22,00 do 06,00.

Bohužel u UCEDu tohle neumíme, a prozatím ani neplánujeme tuhle funkcionalitu přidávat, protože u nich máme opravdu minimum zákazníků.

Možná časem přidáme možnost zadávat tyto časy alespoň manuálně, bohužel to ale není vždy tak jednoduché jako u vás - těch period s NT může být v jednom dni spousta, navíc se často liší podle dne v týdnu, a ještě se časy průběžně mění, takže nejde jen o jedno zadání… Ve zkratce vyrobit možnost tohle nějak univerzálně zadávat je spousta práce. Snad se k tomu časem dostaneme, ale teď bohužel nemůžu nic konkrétního slíbit.

Nově vidím kompletní cenu, ale zase s chybnou cenou za distribuci.
Místo 2,12 Kč vidím 0,64 Kč. Jako bych měl tarif pro TČ místo EV.
A snad souhlasíte, že nastavení časů pro VT a NT je při rozdílu 1,71 Kč (bez DPH) docela zásadní. A já si bohužel distributora elektrické energie nevybral, takže bych byl rád, kdybych alespoň cenu a čas mohl nastavit manuálně, když ne automaticky, protože bez toho se Proteus nemůže správně rozhodovat.

(Ještě bych rád podotknul, že pokud umíte el. energii správně vyfakturovat, tak přeci časy VT a NT určitě znáte.)

Nestačilo by, abych si zjistil, který signál HDO u ČEZ odpovídá NT 22-06 a takový si nastavil v Proteovi? Jako je to teď u EG.D?

To máte bohužel pravdu, za to se omlouvám. Objevila jsem už včera, že se nám u vás špatně do Protea načítají distribuční ceny. Už vidíme kde je chyba (opět to souvisí s UCED) a opravíme to.

Fakturace funguje trochu jinak, tam my od distributora už dostaneme jen čistě kolik energie jste spotřeboval v časech VT a NT, ne přesně kdy ty časy byly, takže z toho ty časy bohužel nevíme.

A rozumím vám, rozhodně tím kvalita řízení ve vašem případě bude trpět a mrzí mě to. Jen bohužel těch funkcionalit, které chceme přidat nebo zlepšit je tolik, že se ke všemu nemůžeme dostat tak rychle jak bychom chtěli. ČEZ bohužel funguje zase o něco jinak a NT kód nám v tomhle případě nepomůže. Řešila jsem ale s našimi vývojáři co pro vás můžeme udělat, a měli bychom zvládnout alespoň udělat malou úpravu, která nám dovolí pro vás časy zadat manuálně. Doufám, že tohle bude připravené příští nebo přespříští týden, dám vědět, jakmile to bude.

1 Like

Manuální zadání by bylo super, protože já u PREdistr mám u D27d NT také od 22h do 6h ráno.

Dobrý den, máte prosím nějakou časovou představu, kdy by mohla být chybná cena distribuce u mě opravená? Stále tam mám 0,64 místo 2,12 Kč. Děkuji.

Dobrý den,

U vás by tohle nemělo být třeba, u PRE jsme schopni ty časy vytáhnout automaticky. Myslím, že jsem vás podle sazby a jména zvládla dohledat a ty časy už u vás v Proteovi správně vidím. Najdete je například v plánu řízení ve vysvětlivce ceny:

Dobrý den, bohužel se nám to trochu zpozdilo, zní to možná jako maličkost, ale je to poměrně velká změna, která bude zahrnovat jak tu cenu, tak to manuální zadávání časů. Odhaduji teď, že to bude kolem poloviny prosince.

Dobrý den, děkuji, skvělé tak vse jiz funguje korektne.

PS mala zpetna vazba: Škoda, že včera na chatu jsem totéž řešil NT / VT v proteovi a dostal jsem uplne opacnou indormaci: Ted proteus neumi časy NT VT a nevime kdy to bude. Bác a druhý den to jede.

Moc prosím. Je to tragédie. Dnes se nabíjela baterie v 11 hodin za 6,45 Kč (silovka 2,08 Kč) místo v 5 ráno za 4,46 Kč (silovka 2,16 Kč).

A samozřejmě nejde ručně nastavit, aby se baterie v 5 ráno nabila, aniž bych skutečně v 5 ráno vstal a nastavil to ručně.

Dobrý den, to se omlouvám, spouštěli jsme opravu až asi den nebo dva předtím, a k některým kolegům se to zdá se nedoneslo. Už jsme se sladili

Dobrý den,

Už na tom kolega začal pracovat, tak doufám nejpozději příští týden to bude už v pořádku.

1 Like