Nesoulad stavu měniče v přehledu a plánu řízení

Stalo se mi to poprvé včera a viděl jsem to i dnes. V přehledu aktuálním stavu jsem viděl jiný stav než byl vidět v plánu řízení. Pokud se správně dívám do HA tak v tu dobu byl střídač v Normálním provoze takže platil stav z přehledu (ale ruku do ohně za to nedám).

Tak to se mi dnes v 8:00 stalo také, v plánu prodej místo nabíjení, v přehledu normální provoz. Zkontroloval jsem to v Solar portalu, který má oproti Proteovi zpoždění a skutečně to tak bylo. Přes tužtičku jsem manuálně přehodil na normální provoz a zpět a už funguje tak jak má.

máme tam chybu, když uděláte editaci plánu, tak v přehledu zůstane ten původní plán, ač reálně se řídí podle toho editovaného. Už brzy opravíme, čeká to ještě na jednu přidruženou věc

tak už by to prý mělo být dokonce opraveno

1 Like

Nějak vám nefunguje vypnutí řízení FVE. Potřeboval jsem teď něco otestovat, tak jsem vypnul řízení FVE v Proteovi. Vrátil mi zpět původní hodnoty (nevím odkud je pořád bere, protože 50W Gridsetpoint dávno nepoužívám, ale pořád si to pamatuje), ale když jsem pak změnil Gridsetpoint, na -8000, tak se mi to po chvíli vrací zpět na 50W, takže i přes vypnutí řízení stále do řízení Proteus zasahuje.

V nastavení se objeví hláška, že vracíme výchozí hodnoty zpět a dokud nezmizí, stále probíhá nastavování do výchozích hodnot - pokud změníte cokoliv v tomto čase (dokud svítí toto oznámení) bude to vráceno zpět na výchozí hodnoty.

Kdykoliv Proteus zjistí, že ty hodnoty byly změněny v rámci tohoto časového intervalu, tak prodlouží tento interval o dalších 5 minut až do max 15 minut.

Je to proto, abychom měli jistotu, že se tam nastavilo opravdu to, co má - bohužel několik zákazníků si stěžovalo, že tam nevracíme co máme a vždy se ukázalo, že ty hodnoty nejsou od nás, ale od jejich ručního zasahování nebo domácích automatizací. Není to ideální pravidlo, ale odstranilo ten počet stížností, takže za nás funkční

No to ovšem nedává smysl - Já když vidím, že se mi hodnoty vrátily na “původní”, tak už začnu logicky měnit sám a ono se mi to pod rukama ještě mění a ještě se ten nesmysl jak píšete prodlužuje až na 15 minut? To je úplně proti logice. A že si někdo stěžuje, že se mu to nezměnilo do původních hodnot se moc nedivím. Osobně bych očekával, že za původní hodnoty bude bráno to, co teď mám nastaveno, před zapnutím toho přepínače. Ale ono ne - jako původní hodnoty se bere něco co bylo nastaveno před rokem při prvotním povolení řízení.

Jako je to na palici - já prostě potřebuju v rámci testování mojí vadné baterie nechat ji ráno vybít. Proteus mě níž jak na 10% mSOC nepustí, tak dám vypnout řízení FVE, ale v tu chvílí se mi vypne posílání do sítě, což je logické, nastaví se i mSOC na 20%, což si pamatuje z doby před rokem a začne se naplno dobíjet za drahé peníze ze sítě, protože je pod mSOC. A já s tím nemůžu nic udělat, protože cokoli změním, tak mi jen prodlužuje tu vaši umělou prodlevu po vypnutí řízení. Nevím kdy jste tohle zavedli, ale ještě nedávno to tak nebylo, prostě jsem vypnul řízení a když jsem viděl, že se mi GridSetPoint hodil na 50, už jsem to mohl ovládat v pohodě. Tak to bylo logické, prostě vypnu řízení automatem a od této chvíle už si to chci řídit sám, ne?

Je to tam takto určitě déle jak rok - vzniklo to jak jsem psal, na základě stížnosti, že nenastavuje zpět předchozí nastavení při vypnutí řízení - důvod byl, že často bylo nespolehlivé spojení v dané domácnosti a trvalo, než se tam parametry spolehlivě dostaly.

Ve vašem případě stačí u našeho účtu ve VRM změnit oprávnění na read only (user) a v tu chvíli nejsme schopni nic měnit, jen číst.

ještě dodám, že když jsou ty parametry zapsané a nic je nezmění během cca minuty, tak to Proteus považuje za úspěšné a dále už to nehlídá - tzn. ta změna z vaší strany musí přijít velice rychle po tom, co vypnete řízení - do té cca minuty - pak to Proteus postupně natahuje více a více

Zdravím,

Ještě doplním, že to, že si uložíme hodnoty na střídači jenom při prvním zapnutí je něco co ze začátku celkem fungovalo, ale teď pro zákazníky jako vy, kteří Protea používají rok+ to už dobré není, tu frustraci úplně chápu. Máme na roadmapě ukládat nejnovější nastavení při každém opětovném zapnutí řízení.

A u toho čištění - jak říká David, to jsme už opravdu dlouho neměnili a měnit ani neplánujeme. Existují i zákazníci s velmi pomalým internetem apod., kde se opravdu vrátit původní hodnoty nemusí dařit dlouhou dobu, a za nás je rozhodně důležitější ujistit se, že clean up opravdu proběhl. Stačí ale se zásahy počkat než ta hláška o čištění zmizí z Protea, což když všechno běží jak má a nic dalšího na střídač v tu dobu nesahá je max ta minuta.

Pokud to pomůže tak vám to SoC v našem uloženém clean upu můžu ručně přepsat z 20% na těch 10%? Ať alespoň ten nejhorší problém prozatím vyřešíme