Extremne nizke ceny elektriny

Jestli to chapu tedy dobre tak stridac GW to samozrejme umi ale vyrobce neumoznil pristup k regulaci vykonu panelu tretim stranam?

Ano, taky jsem to tak pozoroval minulý víkend. Proteus měl plánovaný 3 hodiny za sebou normální režim a plánované min. SOC, ale přesto panely vyráběly a baterie se nabíjela. Musel jsem tak raději manuálně vyhodit pojistky u panelů, abych je vyřadil.

ahaa. mne zmatlo to, ze tam mluvite o limitu nabijeciho proudu, tady to je vykon.

navic v ac couplingu v tom ESS to funguje nezavisle na povoleni/zakazani pretoku.

a jestli se nepletu - to nastaveni limitu nabijeciho/vybijeciho vykonu bylo kdysi v moznosti advanced konfigurace protea, ted to tam uz nevidim….

Dnes bude z hlediska SPOTOVÝCH CEN výživný den. Vše připraveno na nechutný odběr. v 11:00 to začne :flexed_biceps:

Ano neumoznil to ovládat

U victronu to ještě neděláme viz co jsem psal výše, technický je to jednoduché, uživatelský je to ale složité. Musíme tomu udělat rozhraní na FE

To nastavení v proteovi bylo čisté numerické pro výpočet výkonu nabíjení a vybíjení. Nic to nedělalo.

Nové už to čteme automaticky a tudíž už to není potřeba vyplňovat

Než uděláme to omezení nabíjení pro victrony tak je možno to dělat ručně v sekci DVCC pro DC coupled victrony “limit charge current” a nebo v ESS sekci pro AC coupled victrony “limit charge power”

Je akorát potřeba to zase vypnout tu limitaci ve chvíli kdy má Proteus začít nabijet jinak to nabíjení neproběhne

pokud to ale vypnu rucne, tak pak nemuzu pouzit flexibilitu, pro odber ze site, protoze se nabijeni stejne nespusti.

asi bude lepsi pockat, az to budete mit implementovane komplet….