ono je to i obecně o progresu v tom co děláme resp. že už konečně pokrýváme i datovou rovinu věci - kolegové z datového týmu na váš přišli nezávisle na diskuzi zde, protože u vás nesedí vypočítané výkony z realitou pak, což je pro nás důležité hlavně pro výpočet baseline pro SVR, které na pozadí aktivně testujeme už několik týdnů, zda nám výpočet baseline za blok baterek vychází tak jak má (predikce jaký bude výkon na všech těch baterkách dohromady za cca 10 minut s chybou max 5-7%, je to ale o to složitější, že ty baterky mezitím řídí Proteus na spotu a my musíme predikovat i ty skokové změny při změně hodiny :))
Takže kolega už hlásil u vás problém a že je potřeba tam dát override na ten náš výpočet čistě z dat střídače. To že to víte jen vy a případně kvůli tomu musíte napsat je za mě ok - je vás jednotky s takou konfigurací, takže vyjde lépe vás obsloužit osobně než na tom pálit čas devu
Teď jsem se asi ztratil co nesedí? Před pár týdny jak jsem přidával ty další dve sady baterek, tak jsem do toho silně zasahoval (měnil SoC a podobné vylomeniny). Je možné, že vám to rozbilo vypočítané bábovičky. Ale teď už se zase chovám jako vzorný solárník-spotovník. Ještě tam teda bude jeden cirkus s přepojením (snad už dnes), ale to už bych němelo mít výrazný viditelný vliv a je to jen jednorázové (vyměna BMS a fyzické přeskládání za plného provozu).
Já bych třeba ocenil nějaký hlubší pohled pod pokličku jak s těmi daty pracujete a co je možné upravit. Ať vím, že tam ty volby jsou a mohu vám napsat. Už jen proto, že mám v okolí ještě dvě relativně podobné instalace a určitě se tam budou řešit podobné věci (sic jedna nemá povolené přetoky a druhá bude připojena k vám během tuším května, až dojede smlouva).
S tím souvisí také nevšimnutý dotaz, jestli pod jedním účtem mohu mít ty dvě další elektrárny? (smluvní vazba je pochopitelně na někoho jiného, není to přímo moje)
nesedí to kvůli tomu jak to počítáme - 99% zákazníků ma výkon co zvládne baterie hluboko pod tím, co dokáže střídač usměrnit - tzn u nich vypínat panely dává smysl vždy, protože ten DC výkon by nám jen ubíral z toho, co můžeme odebírat z Gridu při DOWN - u vás to tak ale není
K tomu co máme pod pokličkou - klidně se u nás stavte se o tom pobavit resp. přímo vidět, napište mi do DM a domluvíme to.
K tomu účtu - pokud se někde nemýlím (často to měníme :D) tak přidat vás do vícero households v rámci Protea je možné - je to tak @Jan.Hanzlik ?
určitě je to možné a mohu Váš e-mail přidat k dalším domácnostem. Prosím napište na info@deltagreen.cz, ke kterým instalacím chcete Váš e-mail přidat, a změnu provedu.
@David Určitě toho využiju, jen co budu mít cestu do velkého města. Ozvu se.
Ještě k tématu, teď koukám, že je stejná situace jako v nědeli. Naplánované nabíjení se zakázanými přetoky, ale MPPT se tentokrát nevyplo. Proč se v něděli vyplo a teď ne? Nebo to už má vliv ta změněná kapacita?
vypíná se jen když je finální spotřební cena včetně distribuce, regulovaných plateb a DPH nižší než nula - tzn. dává smysl brát vše ze sítě - pokud je nad nulou, tak je pořád lepší to brát z panelů