Zrovna mi přišla upoutávka na nové tarify

Jsem na tarifu SPOT…. Mění se něco na současném tarifu?

Gemini mi tvrdí, že (nový?) tarif Flex je nezajímavý. Co je jeho smyslem? (Break-even je někde kolem spotřeby 800kWh měsíčně… což mám leda tak v zimě.)

2 Líbí se

u současného se nemění nic.

Jde čistě o to, že provozovat Protea vychází v nákladech za servery na cca 100Kč měsíčně za každého zákazníka - takže se snažíme to méně dotovat (budeme to bohužel dotovat i tak, ale o něco méně).

Do budoucna nejspíše budeme přidávat nové funkce jen pro zákazníky na tom novém tarifu, abychom více motivovali k přechodu, ale aktuálně se nemění nic

taky jsem to nechaval propocitat a s mojim profilem spotreby a vyroby to vyjde asi o 100kc rocne mene, coz je zanedbatelne. ja mam break-even nekde kolem 700kwh. Ale uvidime, jsem ochoten podporit rozvoj protea, takze na nej klidne prejdu.

1 Líbí se

ono původně bylo v plánu to mít rozdělené a mít poplatek za opm a poplatek za protea separé - ale pak nám regulátor řekl, že se mu to nelíbí (už ani nevím přesně ten důvod) a tedy jsme to spojili. Je to sice “jednodušší“ ale složitější vysvětit proč tomu tak je, že v tom je platba i za Proteus, který prostě stojí něco provozovat . . .

1 Líbí se

Dneska mi volali z callcentra, a pochopil jsem, že když přejdu na flex, nebudu moci protea přepnout do manuálního režimu.

To není dobrý. Pro nějaké servisní práce se to velmi hodí (typicky údržba baterie - nutnost nabití). Má to nějaký speciální důvod, než motivace do toho nerýpat ze strany zákazníka?

diky za zpravu, tohle je ovsem blokacni - ze stejneho duvodu chci mit moznost protea vypnout, i kdyz jsem to za posledni 2 roky vyuzil mozna jednou, dvakrat…. Stejne tak stale neni plne integrovana podpora moji instalace - victron + fronius na AC out a moznost kompletniho vypnuti nabijeni baterie…

ach jo, to není pravda - manuální řízení je pořád možné . . .

u toho nového tarifu nelze mít automatické nebo manuální řízení bez zapnuté flexibility - ale pořád je možné mít manuál, automat či nic podle potřeby.

Jdu to s nimi vyřešit

1 Líbí se

super diky za zpravu

Nešlo by jasně napsat co se všechno mění a předejít tak nejasnostem? Čekal jsem, že se víc dozvím po kliknutí na tlačítko “Chci nový produkt”, ale tím jsem se zjevně rovnou dostal do pořadníku a nedozvěděl se nic. Jinak to pro mě to zatím vypadá, že bych platil víc a nepřinese to nic :slight_smile:.

Třeba na Facebooku padlo:

Na patnáctiminutové intervaly míříme a budeme je využívat v brzké době pro naše zákazníky.

Což díky formulaci “v brzké době” neznamená vůbec nic :slight_smile:.

pevná cena za OPM se opravdu zvyšuje, ale produkt, který získáváte Vám přinese výrazně vyšší hodnotu než je toto navýšení.

Opět nic neříkající “výrazně vyšší hodnotu” a konkrétní informace žádná :slight_smile:.

1 Líbí se

mění se poplatek za MWh na nižší, jak ze spotřebu, tak za výrobu - zvyšuje se poplatek za OPM.

Žádná jiná změna tam není.

Ten vyšší měsíční poplatek je tam viz co píšu výše, aby více reflektoval realitu nákladů za provoz Protea. I tak jsme se ale rozhodli všem aktuálním zákazníkům nechat současný tarif, pokud u něj chtějí zůstat.

Člověk by řekl, že je to férové a na energetické firmy až nevídané, že necháme nadále platný, pro nás ztrátový, ceník, ale i tak koukám, že dostaneme hejt/čočku :slight_smile:

1 Líbí se

Nechtěl jsem aby to vyznělo jako hejt. Změně ceny rozumím, akorát ta komunikace kolem toho mi nepřijde úplně šťastná (ať už zmatené informace z callcentra popisované výše nebo citace z Facebooku co jsem dával já). Chápu, že je potřeba to nějak marketingově zabalit, ale občas není přímočařejší komunikace na škodu.

1 Líbí se

rozumím a souhlasím, předám ten feedback - já za sebe chci tu komunikaci co nejvíce přímočarou, ale jak se to “nenosí“ tak je dost složité do toho ty lidi “přeučit“ :slight_smile:

Díky za vysvětlení alespoň tady. Příště prosím by bylo lepší to vysvětlit přímo v mailu, ve kterém ten přechod na tarify přišel. První, co mě napadlo, bylo to že “přestáváte komunikovat fér” a se zákazníkem přestáváte komunikovat jako se sobě rovným partnerem a přecházíte na čistý komerční vztah, jaký je u ostatních distributorů energií. A to by bylo škoda. Toho rovného vztahu jsem si vždy velmi cenil. Díky za objasnění.

Mohl bych ještě poprosit o upřesnění ohledně 15minutových cen?

​U nových tarifů je tato možnost přímo zmíněna. Když jsem se ale ptal na Facebooku, dostal jsem jen obecnou odpověď:
„Na patnáctiminutové intervaly míříme a budeme je využívat v brzké době pro naše zákazníky.“

​Zajímalo by mě tedy, zda existuje přímá spojitost mezi novými tarify a 15minutovými intervaly, nebo to spolu nesouvisí. Až dojde k povinnému přechodu na tyto intervaly, bude se to týkat plošně všech zákazníků, bez ohledu na to, zda mají starý nebo nový tarif?

Děkuji