Jsem na tarifu SPOT…. Mění se něco na současném tarifu?
Gemini mi tvrdí, že (nový?) tarif Flex je nezajímavý. Co je jeho smyslem? (Break-even je někde kolem spotřeby 800kWh měsíčně… což mám leda tak v zimě.)
Jsem na tarifu SPOT…. Mění se něco na současném tarifu?
Gemini mi tvrdí, že (nový?) tarif Flex je nezajímavý. Co je jeho smyslem? (Break-even je někde kolem spotřeby 800kWh měsíčně… což mám leda tak v zimě.)
u současného se nemění nic.
Jde čistě o to, že provozovat Protea vychází v nákladech za servery na cca 100Kč měsíčně za každého zákazníka - takže se snažíme to méně dotovat (budeme to bohužel dotovat i tak, ale o něco méně).
Do budoucna nejspíše budeme přidávat nové funkce jen pro zákazníky na tom novém tarifu, abychom více motivovali k přechodu, ale aktuálně se nemění nic
taky jsem to nechaval propocitat a s mojim profilem spotreby a vyroby to vyjde asi o 100kc rocne mene, coz je zanedbatelne. ja mam break-even nekde kolem 700kwh. Ale uvidime, jsem ochoten podporit rozvoj protea, takze na nej klidne prejdu.
ono původně bylo v plánu to mít rozdělené a mít poplatek za opm a poplatek za protea separé - ale pak nám regulátor řekl, že se mu to nelíbí (už ani nevím přesně ten důvod) a tedy jsme to spojili. Je to sice “jednodušší“ ale složitější vysvětit proč tomu tak je, že v tom je platba i za Proteus, který prostě stojí něco provozovat . . .
Dneska mi volali z callcentra, a pochopil jsem, že když přejdu na flex, nebudu moci protea přepnout do manuálního režimu.
To není dobrý. Pro nějaké servisní práce se to velmi hodí (typicky údržba baterie - nutnost nabití). Má to nějaký speciální důvod, než motivace do toho nerýpat ze strany zákazníka?
diky za zpravu, tohle je ovsem blokacni - ze stejneho duvodu chci mit moznost protea vypnout, i kdyz jsem to za posledni 2 roky vyuzil mozna jednou, dvakrat…. Stejne tak stale neni plne integrovana podpora moji instalace - victron + fronius na AC out a moznost kompletniho vypnuti nabijeni baterie…
ach jo, to není pravda - manuální řízení je pořád možné . . .
u toho nového tarifu nelze mít automatické nebo manuální řízení bez zapnuté flexibility - ale pořád je možné mít manuál, automat či nic podle potřeby.
Jdu to s nimi vyřešit
super diky za zpravu
Nešlo by jasně napsat co se všechno mění a předejít tak nejasnostem? Čekal jsem, že se víc dozvím po kliknutí na tlačítko “Chci nový produkt”, ale tím jsem se zjevně rovnou dostal do pořadníku a nedozvěděl se nic. Jinak to pro mě to zatím vypadá, že bych platil víc a nepřinese to nic
.
Třeba na Facebooku padlo:
Na patnáctiminutové intervaly míříme a budeme je využívat v brzké době pro naše zákazníky.
Což díky formulaci “v brzké době” neznamená vůbec nic
.
pevná cena za OPM se opravdu zvyšuje, ale produkt, který získáváte Vám přinese výrazně vyšší hodnotu než je toto navýšení.
Opět nic neříkající “výrazně vyšší hodnotu” a konkrétní informace žádná
.
mění se poplatek za MWh na nižší, jak ze spotřebu, tak za výrobu - zvyšuje se poplatek za OPM.
Žádná jiná změna tam není.
Ten vyšší měsíční poplatek je tam viz co píšu výše, aby více reflektoval realitu nákladů za provoz Protea. I tak jsme se ale rozhodli všem aktuálním zákazníkům nechat současný tarif, pokud u něj chtějí zůstat.
Člověk by řekl, že je to férové a na energetické firmy až nevídané, že necháme nadále platný, pro nás ztrátový, ceník, ale i tak koukám, že dostaneme hejt/čočku ![]()
Nechtěl jsem aby to vyznělo jako hejt. Změně ceny rozumím, akorát ta komunikace kolem toho mi nepřijde úplně šťastná (ať už zmatené informace z callcentra popisované výše nebo citace z Facebooku co jsem dával já). Chápu, že je potřeba to nějak marketingově zabalit, ale občas není přímočařejší komunikace na škodu.
rozumím a souhlasím, předám ten feedback - já za sebe chci tu komunikaci co nejvíce přímočarou, ale jak se to “nenosí“ tak je dost složité do toho ty lidi “přeučit“ ![]()
Díky za vysvětlení alespoň tady. Příště prosím by bylo lepší to vysvětlit přímo v mailu, ve kterém ten přechod na tarify přišel. První, co mě napadlo, bylo to že “přestáváte komunikovat fér” a se zákazníkem přestáváte komunikovat jako se sobě rovným partnerem a přecházíte na čistý komerční vztah, jaký je u ostatních distributorů energií. A to by bylo škoda. Toho rovného vztahu jsem si vždy velmi cenil. Díky za objasnění.
Mohl bych ještě poprosit o upřesnění ohledně 15minutových cen?
U nových tarifů je tato možnost přímo zmíněna. Když jsem se ale ptal na Facebooku, dostal jsem jen obecnou odpověď:
„Na patnáctiminutové intervaly míříme a budeme je využívat v brzké době pro naše zákazníky.“
Zajímalo by mě tedy, zda existuje přímá spojitost mezi novými tarify a 15minutovými intervaly, nebo to spolu nesouvisí. Až dojde k povinnému přechodu na tyto intervaly, bude se to týkat plošně všech zákazníků, bez ohledu na to, zda mají starý nebo nový tarif?
Děkuji