V mojde.deltagreen.cz ty VT/NT nesedí, jsou rozpočtené průměrně do hodin.
Kde to sedí je jen Proteus, tam se to tahá přesně podle vaší distribuční sazby.
Vyúčtování pak sedí, protože to chodí hotové přímo od distributora, to neděláme my, on nám pošle přesně pro každé odběrné místo, kolik má zaplatit za VT a kolik za NT.
Ty data na které se koukáte jsou ještě Nepotvrzená (viz ta světle šedivá barva). Tzn je to jen informační - známe vaší spotřebu, známe spot cenu, ale nevíme přesně data o NT a VT - ty nám posílá distribuce vždy do deseti pracovních dnů následujícího měsíce.
Jakmile je máme, tak se to změní na Potvrzená data - ale i tak jsou ty data za dny a hodiny nepřesná - resp. přesně zobrazené je množství, cena za jednotku a platba za silovou elektřinu, ale regulované složky (včetně NT/VT) jsou jen poměrově rozložené, tzn. nejsou přesné.
Sedí přesně jen za celý měsíc (protože distribuce nám posílá VT / NT jen jako celá čísla za celý měsíc, nemají žádný časový údaj/rozlišení).
Ale jak jsem psal, v Proteovi je to zobrazené přesně podle časů daného odběrného místa - toto je ale jen v Proteovi, v moje.delta to není proto, že musí sloužit i zákazníkům s neprůběhovým měřením a i těm, co sice průběhové měření mají, ale neposkytli nám informaci o tom, jaký kód spínání má jejich elektroměr (to je v Proteovi povinný údaj). Reálně bychom to dokázali správně zobrazovat jen pro cca 15-20% všech našich zákazníků a proto jsme to neudělali - je to spousty práce na něčem, co se dostane jen k pětině zákazníků
Děkuji, počkám tedy na konečná potvrzená data a soubor v Excelu s rozpočítaním po 1/4 hodinách.
Chtěl jsem si dělat statistiku nabíjení auta průběžně, budu to muset odložit měsíc zpětně…
Jen mi teda není jasné, podle jakého vzorečku počítate odhadovaná data za distribuci v těch 10-ti denních úsecích. Když z 12 odhadovaných dní, jen jeden den se liší ve výši distribuce o 320% (což je rozdíl VT oproti NT).