Tužtička v Proteovi

Díky za update. Určitě využijeme.

Mám dotaz: prosím o info, zda ty upravené hodnoty predikcí spotřeby se nějak propisují do budoucího algoritmu nebo s tím nepočítá. Pořád čekám na něco, co mi z modelu vyignoruje nabíjení EV. Bohužel tím mám pokažený celou predikci spotřeby, jelikož vyzobávám spoty a neodráží to reálnou spotřebu domácnosti. Pokud bych si tu predikci předem upravoval a Proteus nebral tu zvýšenou spotřebu do budoucna v potaz, tak časem bych EV asi z modelu dostal. Díky za odpověď.

1 Like

mě by se taky líbilo možnost zadat predikce spotřeby na všechny dny dopředu. Takhle to musím každý den naklikávat pořád dokola. A nefunguje to dobře na mobilu (android)

Dobrý den, Danieli. V tuto chvíli se algoritmus ještě stále učí na základě reality, ale máme v plánu jeho zdokonalení tak, aby se učil na základě vašich úprav predikcí. Pavla, Delta Green

1 Like

Honzo, dobrý den. Když říkáte “na všechny dny dopředu”, kolik těch dnů máte na mysli? :slight_smile: Pavla, Delta Green

můj dům potřebuje 15 kWh za den, všechno ostatní je odložitelná flexibilní spotřeba a vytěžování přebytků. Takže přes den spotřeba cca 1 kW/h a v noci 0,4 kW/h.
Přemýšlel jsem že kdyby se integrovala Tesla tak by šlo spotřebu odečíst, ale já mám plno dalších spotřebičů na přebytky, teď třeba topím elektrickou troubou, když je hezky.

1 Like

Mám to taky tak nějak - spotřeba je cca 15kWh za den, zbytek je už vytěžovačka řízená HA (bojler, akumulační nádrž, přímotopy v koupelnách). Dokonce i pračku už jsem naučil ženu pouštět jen ve slunné dny. :grin:
Nicméně zadávat na každý den dopředu po hodinách predikci spotřeby je dost pracné. Spíš by bylo lepší mít to avizované API pro flexibilitu do HA (MQTT), které by mohlo fungovat i na tohle, tzn. by se do Protea dostala informace, že běží tyto vytěžovače a v jakém příkonu a nemusel by je započítávat do predikce spotřeby domu.

mě se zdá že DeltGreen bude delegovat tyto integrace na Infigy, protože na to nemají čas, možná že je integrace ČEPS složitější než odhadovali?

Nebudu zakládat nové téma, ale všiml jsem si že v tužtičce v editaci čísel (cílové nabití baterie) je obyčejný input. Kdyby to byl input typu number tak v telefonu se nabídne číslová klávesnice a editace bude jednoduší. Díky.