Rád bych se zapojil v budoucnu do tohoto projektu, jen mám jiný HW než je zatím požadováno.
FVE mám s měničem SolarEdge a ještě bez baterie, tedy On grid s přetoky.
TČ mám PZP. Sám si jej řídím přes Modbus, res. jen pokud potřebuji přidat teplotu do okruhů (pokud venku fouká).
Jen dům nemám zateplen, tedy spotřeba energie byla letos v těch pár dnech větších - hodnot velká, resp. nevidím tam možnost odložit ohřev 300L AKU ani o půl hodiny.
Budu s takovým to setupem možnost se zapojit do projektu?
PS: a co takový mining? Přes léto pouštět v době levného okna?
@jan.hicl Honzo jaká je tedy Vaše konkrétní roadmapa na ovládání nového HW? Jaké značky planujete? Zazim jsem pochopil
EV - Tesla
Wallbox -
TČ- AC heating
Smarthome - Loxone, HA
Já bych se primluvil za wallbox Victron, kdyz uz jej podporujete v Proteovi na FVE. A také za smarthome Athom Homey. Mozna bude rozsirenejsi nez profi drahy Loxone. U TČ pak bude vase podpora ovlivnovat, jake TČ si v budoucnu poridim.
Mozna by pomohla nejaka anketa z vasi strany do komunity/klientu.
Mám Home Assistant a od dneška i Deltalink k mému Solaxu. Chci doplnit řízení tepelného čerpadla podle spotových cen, takže by mě integrace Protea do HA hodně zajímala a také se hlásím.
Zdravím, také bych se rád přidal k testování. Loxone jsem si instaloval sám, Wallbox Loxone, Tesla Y, TČ AlfaInnotec s komunikací, Solax a Proteus s flexibilitou.
Jsem plně k dispozici
Honzo, pokud je to ještě aktuální, velmi rád bych se připojil ke komunitě alfa testerů pro integraci do Loxone. Victron střídač, bateriové úložiště, 2xel auta + Loxone řízení spotřeby. díky moc MaCh
Na bojler jsem zapojil jen Shelly PRO 1 a ovládám ho přes Shelly apku v telefonu místo HDO.
Loxone, či HA zatím nechystám, ale vzhledem k pár věcí od Shelly spíše zvolím HA, nebo to vše nechám čistě na Proteovi.
ohledně flexibility vás sleduji a od února jsem “váš”.
Nikde jsem nezaznamenal - jestli v rámci “řízení zátěží” zvažujete i kontrolované zapínání zátěží přes Dry Contact? Solax i GoodWe tohle řízeně umí.
Myšleno - že vím, že mám nějakou zátěž připojenou přes Dry contact, např. asi typicky bojler, v nastavení flexibility povolím její využití, nastavím např. 2300W využitelných. A CML pak může zapnout tuto zátěž “navíc”, nejen tedy nabíjení baterky měničem nebo nabíjení auta přes automatizaci?
Asi to bude mít svá úskalí, ale použitelné by to být mohlo?
… tak už jsem “u vás”, věci fungují dle očekávání. Jen blackbox Solax má některé vedlejší efekty:
např. nyní se řízeně vybíjí baterie do sítě, Dry Contact v režimu SmartSave (start limit je 2300W) a tak logika řízení drycontactu pochopila, že jej může zapnout.
Tohle mi (i bez nadvlády Delty nad měničem) příjde “špatně”, resp. možná to nějakou logiku má?
Tady by nadřazená logika mohla Drycontact dát do Disable během vybíjení baterie do sítě, a v režimu Normální provoz zase nastavení Dry contactu obnovit na původní hodnotu.
Nevím jestli tohle bude ta cesta kterou se DG chystá jít, dry kontakt jsem úplne opustil, spínání bojleru řídím přes HA. Ale ve výsledku mám stejný problem. Odhaduju, že s tím ještě tak 2 měsíce půjde žít, protože zatím je cena přetoků tak vysoká, že se mi spíš vyplatí nahřívat vodu plynem a přetoky pouštět do šítě. Pochopil jsem, že vyvíjejí nějaké API práve do HA, díky kterému pak půjde řídit nahřívání bojleru. Nicméně detaily neznám, takže čekám s čím DG přijde.