Road mapa přidání HW do flexibility

Rád bych se zapojil v budoucnu do tohoto projektu, jen mám jiný HW než je zatím požadováno.
FVE mám s měničem SolarEdge a ještě bez baterie, tedy On grid s přetoky.
TČ mám PZP. Sám si jej řídím přes Modbus, res. jen pokud potřebuji přidat teplotu do okruhů (pokud venku fouká).
Jen dům nemám zateplen, tedy spotřeba energie byla letos v těch pár dnech větších - hodnot velká, resp. nevidím tam možnost odložit ohřev 300L AKU ani o půl hodiny.
Budu s takovým to setupem možnost se zapojit do projektu?

PS: a co takový mining? Přes léto pouštět v době levného okna?

@Beny44 máte Loxone nebo HA? Přípravujeme inegraci na tyhle dvě chytré domácnosti, tak hledáme nějaké alfa testery :slight_smile:

2 Likes

mam HA a hlasim se - pres HA ridim klimatizaci a natapeni aku nadrze pomoci TC.

1 Like

Mám HA, NodeRed. Loxone sice taky, ale nějak si zatím spolu nerozumíme.
Tedy HA.

1 Like

Díky, píšu si - ozvu se až se budeme blížit.

Pouzivam HA k ovladani spinani bojleru dle vyroby FVE, pripadne v zime dle cen, takze se taky hlasim k pripadnemu testovani.

1 Like

Mám loxone s možností ovládání některých spotřebičů - takže tester možný taky

1 Like

@jan.hicl Honzo jaká je tedy Vaše konkrétní roadmapa na ovládání nového HW? Jaké značky planujete? Zazim jsem pochopil
EV - Tesla
Wallbox -
TČ- AC heating
Smarthome - Loxone, HA

Já bych se primluvil za wallbox Victron, kdyz uz jej podporujete v Proteovi na FVE. A také za smarthome Athom Homey. Mozna bude rozsirenejsi nez profi drahy Loxone. U TČ pak bude vase podpora ovlivnovat, jake TČ si v budoucnu poridim.

Mozna by pomohla nejaka anketa z vasi strany do komunity/klientu.

Diky moc za vasi praci.

Taková anketa je na webu Chytré řízení spotřeby i výroby elektřiny v domácnosti | Delta Green, přímý odkaz na formulář: Proteus ostatní zařízení

1 Like

Diky. Tak bych se rad dozvedel, jake jsou tedy plany :slightly_smiling_face:

Mám Home Assistant a od dneška i Deltalink k mému Solaxu. Chci doplnit řízení tepelného čerpadla podle spotových cen, takže by mě integrace Protea do HA hodně zajímala a také se hlásím.

1 Like

Krásný den přeji, hlásím se na testování HA. Střídač Solax Ultra G3, Solax Wallbox… Proteus aktuálně i s Flexibilitou.

Zdravím, také bych se rád přidal k testování. Loxone jsem si instaloval sám, Wallbox Loxone, Tesla Y, TČ AlfaInnotec s komunikací, Solax a Proteus s flexibilitou.
Jsem plně k dispozici :slight_smile:

Mám taky Loxone a nabíjím přes Loxone auto…