Hezký den,
je mi jasné, že se plně soustředíte na flexibilitu a řízení FVE, ale máte nějaký, alespoň hrubý odhad, kdy budete chtít začít řídit například tepelná čerpadla?
Brzo mi, díky sdílení elektříny, namontují průběhový elektroměr, takže bych rád začal řešit řízení svého TČ Nibe.
Díky
mně by spíš zajímalo, kdy budete schopni řídit Tesličky mám k dispozici 100kWh a nabíjení v době optimalizace by mi nevadilo :))
Já bych přivítal řízení bojleru (cca 2,3 kW) a podlahového elektrického topení (cca 3,5 kW), a nabídl oba spotřebiče i pro využití v rámci flexibility.
Tepelná čerpadla zatím na tenhle rok neplánujeme i když jako majitel TC bych to dost ocenil
Tesla a bojler v případě aktivace pro vyrovnávání sítě (Flexibilita) půjde řídit přes MQTT, které připravujeme.
Makáme na tom, ale těch zařízení, které se dají ovládat je mraky, stejně tako jako možností, kde jejich flexibilitu prodávat. Aktuálně makáme na integraci SVR, aby výnos z flexibility byl zase o něco vyšší.
Pokud bude integrace pro Home Assistant, tak už si uživatelé mohou lecos zautomatizovat sami. Např. spustit ohřev vody na vyšší teplotu, což třeba u Nibe TČ jde ovládat z HA.
ano, sám ho v HA mám, ale prozatím spíš jen na načtení dat z něj a plus řídím rychlost ventilátoru (mám F470). Asi si budu muset pohrát víc s řízením přes HA.