mam dum rizeny pres home assistant, nabijecku feyree integrovanou pres tuya-local.
Homeassistant je propojeny pres mqtt s victronem, do cerba se musi nainstalovat dbus-mqtt-devices modul odtud: freakent/dbus-mqtt-devices: A driver for Victron VenusOS GX devices to support use of dbus-mqtt/flashmq-mqtt
pak jsem nejaky navod na propojeni a automatizace sepsal s pomoci AI tady: martinskokan/feyree-victron
vysledkem je ze nabijecka komunikuje obousmerne, da se v manualnim modu ve vrm zapnout, vypnout, nastavit na ni nabijeci proud. Stejne tak, pokud ji manualne zapnu/vypnu v Tuya aplikaci nebo home asistantu ci ji upravim proud tam, spravne se to prepise do VRM.
mam tam udelany i Excess solar charging flow do nodered, ktery se aktivuje, pokud se nabijecka ve victronu prepne do Auto modu. To ale nemam vyzkouseno, dodelal jsem to v noci a dnes rano a zatim jsem nemel zapojene auto pres den. Ve vysledku stejne ale doufam, ze necham rizeni na Proteovi, az bude k dispozici.
Ve Victron Connect bohuzel videt neni, takze nefunguje Scheduled mod, ale manualni rizeni funguje, jako by to byla EVCS.
a posledni upresnujici info: Je to tahleta prenosna potvora: feyree Type2 Cable Portable EV Charger 11KW 16A 3P Car Charger Wi-Fi APP Control EVSE Charging Box CEE Plug for Electric Vehicle
kterou aktualne pouzivam misto pevneho wallboxu, ale pokud se na to rizeni osvedci, tak Feyree dela i verzi nastenneho wallboxu, ktera ma v podstate stejny firmware, takze pujdu do ni.
vyhoda je, ze ma integrovane mereni na vsech fazich a RCD B v sobe.