Koukám do protea a vidím, že nějak zapomněl, kdy jsou časy NT (všude píše a počítá jako VT). U mě i u známého. Něco se nepovedlo? Obojí ČEZd.
P.S. Lze nějak do mého účtu dostat cizí elektrárnu? Ať nemusím mít puštené dva browsery?
Koukám do protea a vidím, že nějak zapomněl, kdy jsou časy NT (všude píše a počítá jako VT). U mě i u známého. Něco se nepovedlo? Obojí ČEZd.
P.S. Lze nějak do mého účtu dostat cizí elektrárnu? Ať nemusím mít puštené dva browsery?
Dobrý večer,
mám stejný stav, také jsou uvedeny pouze ceny s vysokým tarifem distribuce.
Děkuji
Josef
U mě plánu také jen VT …
Rovnez pouze VT u každé hodiny (distribuce CEZ)
Taky mám stejný problém, ČEZ D57d, navic podle špatně vypočitané ceny i optimalizuje.
Napišu na support.
Mě už to zase jede v pohodě NT od 23:00-5:00h
Jj, u mě už je to taky v pořádku.
už by to mělo být ok.
bohužel ČEZ distribuce se dost brání tomu jak od nich vyčítáme časy NT/VT, obávám se, že to není naposledy, co se to rozbilo ![]()
Vzhledem k tomu, že ty časy jsou statické (minimálně pokud má člověk FVE). tak stačí ty časy vyčíst pro každý EAN jednou. Není potřeba to číst stále dokola, ne? ![]()
Mě se to teda nezměnilo ani celých 6 let před instalací FVE a teď už se mi to změnit ani nemůže…
Také bych řekl, že invalid data nezboří původní validní. Ale umím si představit, že ČEZd jede na nějakém SOAP/XML hellu, kde se to třeba nedá rozumně poznat.
ano, mění se to vzácně, ale mění se to, hlavně když mají někde problémy. Bohužel to není ale PUSHem, takže se musíme dotazovat pořád dokola.
Z pohledu zákazníka - pokud tu změnu nechytneme ihned, tzn. v rámci max hodin, tak už píše a stěžuje si, tzn. reálně nám nezbývá než se dotazovat na ty časy prakticky pořád dokola, abychom tu změnu chytli . . .
Tohle ale nebyla změna, mám stejný tarif a nic se nezměnilo. Totéž u známého. Příště to máme hlásit tedy rovnou? Telefonicky? Emailem?
U toho známeho byl problém na začátku, pár dní trvalo, než to začalo počítat s NT.
CEZd někde u FVE usazuje elektroměry, které poslouchají HDO?
na rovinu příznávám, že zde byl problém hlavně v tom, že jakmile toto sbírání dat od distribuce vypadlo, tak na naší straně k došlo fallbacku na “VT only“ sazbu. Předělali jsme to, aby to pracovalo s posledním známým stavem - reálně se ten náš fallback spustil poprvé až v tomto případě ![]()
Bohužel ale víme, že nás chce začít distribuce blokovat v tom dotazování ![]()
nejsem si jist jak přesně teď myslíte ten dotaz, ale elektroměry distribuce poslouchají na přepínaní mezi VT a NT a podle toho přehazují registr, do kterého nasčítávají spotřebu - je to součást HDO.