Jelikož je virtuálka již pro mne k nepoužití, musím vymyslet něco s přetoky.
Kvůli větší spotřebě v zimě (TČ) a nemožnosti přesunu do levnějších oken (velká TZ domu) budu zatím s nákupem na fixu a prodeji na spotu.
Prodej bych chtěl točit přes baterii, tedy vybírat ty nejdrahší hodiny ze dne.
Mám ale FVE postavenou na SolarEdge. Baterie pro něj stojí majlant, jdu cestou AC couplingu na Victronu s AC IN. Tedy bez řízení PV pomocí frekvence, ale za pomoci modbusu z HA nebo z Cerba a NodeRed.
Moje otázky:
Bude Proteus schopen řídit i AC coupling, resp. výrobu?
Je možné být s Proteem jen na prodeji, tedy nemít u DeltaGreen nákup?
Je možné řídit flexibilitu jen s prodejem u DeltaGreen?
já mám kompletní Victron s 4x Pylontech US5000 a 10 kwp panelů na DC coupling a k tomu mám fronius symo na AC coupling s další 10 kwp panelů. Fronuis je integrovaný do Victronu. Proteus řídí Victron a Fronius se s tím veze. Takže pokud SolarEdge dostanete do Victronu, tak asi dobrý.
SolarEdge bude do Victrona na AC IN. Tedy z Victrona bude jen UPSka.
SolarEdge přetoky řídím z HA.
To mě již funguje.
Snažím se s AI botem postavit nějakou predikci na to, abych věděl kolik mám nechat v baterce na spotřebu a jak velkou část můžu prodat.
Mám predikci výroby po hodinách. Zatím nemůžu říci, zda je ok. Je tepr od včerejška.
Cenu na spotu známe.
Chtěl jsem po něm (AI boot), aby vymyslel nějké strojové učení pro spotřebu domu, tedy odhad spotřeby na druhý den.
To mu zatím nejde - stejně jako mě.
Tedy další úvaha byla použit Protea.
Ale nevím, zda není podmínka mít od DeltaGreen i odběr, aby byla fičura pro mne povolena.
ano, prodej i nákup.
A kompatibilní měnič, HA zatím nestačí, musí to jet přes Victron. Brzy bude API pro HomeAssistent, ale nevím jestli bude stačit, spíš to bude jen doplněk k řízení přes Victron.
Hmm tak to musím predikci spotřeby vymyslet s AI.
Na nákup spotu zatím nejsem bateriově připraven.
HA budu mít vždy jako doplněk k řízení Victrona, viz. zakázání přetoků do DS ze SolarEdge. Resp. možná to půjde řídit z jejich apky, dnes právě zapnuto