Dobrý den,
Proteus se u ně chová jako kdyby nerespektoval cenu za distribuci.
Například dnes v noci cena 2,49 Kč (s distribucí, DPH a poplatky 4,86 Kč) a nenabíjí. Baterie vzhledem k počasí prázdná a předpověď ukazovala, že svítit přes den nebude.
Přes den 2,31 Kč (s distribucí, DPH a poplatky 6,72 Kč) a nabíjí baterii za sítě celou hodinu.
Šlo by někde nastavit cena za distribuci a čas nízkého tarifu?
Dobrý den,
Můžu se zeptat, ve které distribuční oblasti se vaše odběrné místo nachází? Proteus vždy počítá s vašimi cenami distribuce, ale bohužel prozatím ne u všech distributorů umíme i automaticky nacházet časy, ve které konkrétně pro vás VT a NT platí.
Dobrý den,
jsem v distribučním území ČEZ, ale distributorem je LDS UCED.
Aktuálně mám distribuční sazbu D27d (což víte) a podle informací od UCED mám NT v čase od 22,00 do 06,00.
Bohužel u UCEDu tohle neumíme, a prozatím ani neplánujeme tuhle funkcionalitu přidávat, protože u nich máme opravdu minimum zákazníků.
Možná časem přidáme možnost zadávat tyto časy alespoň manuálně, bohužel to ale není vždy tak jednoduché jako u vás - těch period s NT může být v jednom dni spousta, navíc se často liší podle dne v týdnu, a ještě se časy průběžně mění, takže nejde jen o jedno zadání… Ve zkratce vyrobit možnost tohle nějak univerzálně zadávat je spousta práce. Snad se k tomu časem dostaneme, ale teď bohužel nemůžu nic konkrétního slíbit.
Nově vidím kompletní cenu, ale zase s chybnou cenou za distribuci.
Místo 2,12 Kč vidím 0,64 Kč. Jako bych měl tarif pro TČ místo EV.
A snad souhlasíte, že nastavení časů pro VT a NT je při rozdílu 1,71 Kč (bez DPH) docela zásadní. A já si bohužel distributora elektrické energie nevybral, takže bych byl rád, kdybych alespoň cenu a čas mohl nastavit manuálně, když ne automaticky, protože bez toho se Proteus nemůže správně rozhodovat.
(Ještě bych rád podotknul, že pokud umíte el. energii správně vyfakturovat, tak přeci časy VT a NT určitě znáte.)
Nestačilo by, abych si zjistil, který signál HDO u ČEZ odpovídá NT 22-06 a takový si nastavil v Proteovi? Jako je to teď u EG.D?
To máte bohužel pravdu, za to se omlouvám. Objevila jsem už včera, že se nám u vás špatně do Protea načítají distribuční ceny. Už vidíme kde je chyba (opět to souvisí s UCED) a opravíme to.
Fakturace funguje trochu jinak, tam my od distributora už dostaneme jen čistě kolik energie jste spotřeboval v časech VT a NT, ne přesně kdy ty časy byly, takže z toho ty časy bohužel nevíme.
A rozumím vám, rozhodně tím kvalita řízení ve vašem případě bude trpět a mrzí mě to. Jen bohužel těch funkcionalit, které chceme přidat nebo zlepšit je tolik, že se ke všemu nemůžeme dostat tak rychle jak bychom chtěli. ČEZ bohužel funguje zase o něco jinak a NT kód nám v tomhle případě nepomůže. Řešila jsem ale s našimi vývojáři co pro vás můžeme udělat, a měli bychom zvládnout alespoň udělat malou úpravu, která nám dovolí pro vás časy zadat manuálně. Doufám, že tohle bude připravené příští nebo přespříští týden, dám vědět, jakmile to bude.