Aktuální čas je 10:06 a flexibilita (předpokládám v rámci SVR) je nyní plánována dopředu na aktuální i příští hodinu (to vidím poprvé). Je někde nějaký podrobnější popis tohoto chování a co to vlastně pro uživatele znamená?
testujeme rezervace pro SVR, proto je to vidět takto dopředu, na dobu rezervace. Pak k tomu ještě uděláme nějaké lepší zobrazení resp. komunikaci v UI, ale zatím jen takto ![]()
Ty testy máte samozřejmě placené dle standardního výpočtu (platíme to ze svého, protože ČEPS nám z testy nic nezaplatí :))
mám nastavené v Homeasistant, že pro DOWN spustím nabíjení auta a bojleru a pro UP ho vypnu.
co mám dělat pro SVR, když to může jít nahoru i dolu?
hmmm, dobrý dotaz @bender máme to nějak rozlišené v tom co typ commandu?
Ja myslel, ze tu nekde padlo, ze pokud udelam behem flexi nejakou zmenu ve spotrebe, Proteus to stejne nereflektuje, protoze meri na baterce
Nevsiml jsem si nikdy nejake znacky SVR, i kdyz se tady o tom psalo uz davno.Mam se nekde prihlasit?
to platilo v minulosti, ale teď už je to myslím na patě domu
Podle integrace v HA se ve flexibility commandu objeví v tomto případě hodnota BALANCING_SERVICES, ale není už možné rozlišit, jestli jede DOWN nebo UP. To je možné pouze podle hodnoty z / do gridu, zda je + nebo -. Ale mění se to docela často, takže podle mě pro tento typ příkazu flexibility nedává moc smysl, aby na to reagovaly další zařízení jako ohřev TUV nebo EV nabíječka. Časté vypínání zapínání by také nemuselo v tomto případě těm zařízením moc svědčit.