Na začátek září mi ČEZ naplánoval dva dny odstávky a říkal jsem si, že Proteus by tohle krásně mohl vyřešit a naplánovat dostatečné nabití baterie, kdyby o té odstávce věděl
. Což předpokládám, že bude problém z ČEZu dostat. Dávalo by smysl mít možnost to zadat do Protea ručně? Nakonec to má vliv i na dostupnost flexibility…
u té flexibility počítáme s tím, že tam nikdy nebude 100% toho co se reportuje, tzn. pro nás to problém z tohoto pohledu není.
Co se týče toho “nabití si baterie” to je něco, co jsme probírali, chceme to udělat, jen to má nižší prioritu (FYI @Anna )
Můžete upravit plán Protea dvěma způsoby - upravit predikci spotřeby a výroby, nebo jednodušší změnit příkazy tak, aby jste měl baterii nabitou. Mě střídač automaticky po odpojení gridu přejde do ostrovního režimu, tedy zároveň vypne přetoky a Proteus s tím nic nesvede (prý podle elektrikáře, který mi FVE spouštěl). Ale zatím jsem raději upravoval příkazy a zadal zákaz přetoků.
Vzhledem k tomu že je září a ještě dostatečně svítí, tak možná nebudu muset dělat nic, ale je mi jasné jak to případně zařídit ručně. Jen by bylo hezké kdyby to Proteus zvládl sám
.
A mezitím mi ČEZ ohlásil další odstávku, proč to nemůžou napsat najednou…
je to tak, když je v offgridu, neposlouchá řízení - a je to tak správně ![]()