Hodilo mit tady sekci jako feature requests/Suggestions… At tu z toho neni gulas… V roadmape samotne neni mozne (korektne a ocekvatelne) moc diskutovat
V ramci roadmapy, kterou jste publikovali jsem nevidel celou radu obvious napadu, vc. tech, u kterych je znamo, ze je v nejake forme uz mate na radaru… jako rizeni tepelka.
Je to kosmetika, ale i pri hodnoceni nabidnute featury “neni dulezite” nemuzu odeslat formular bez vyplneni “jak by vam to pomohlo”…
Další nápady budeme doplňovat, začali jsme těmi co jsou teoreticky ‘blíž’, a třeba tepelka jsou prozatím spíš dál (což neznamená nezbytně tak dlouho, ale nečekám, že bychom se k nim dostali už v nejbližších pár měsících). Ale určitě to budeme postupně rozšiřovat, ať máme dobré povědomí o všech možnostech.
A toho jsem si taky všimla, bohužel to je něco, co v nástroji roadmapy nemůžeme změnit. Můžete nám alespoň napsat proč to nechcete
Já si zde s dovolením odložím dotaz. U připravovaného řešení pro úpravu plánu řízení se počítá s tím, že ta nově naplánovaná spotřeba (budu 2 hodiny nabíjet auto 11kW) se bude propisovat do historických dat k výpočtu budoucí spotřeby nebo bude vždy manuální hodnota vyjmuta z plánů? A plánujete v UI mít nějakou konfiguraci přednastavených spotřebičů? Díky moc
To by mě také zajímalo, a možná ještě jedna poznámka: za mne by skoro lepší než možnost editovat plán na víc hodin dopředu (s přerušením optimalizace) byla možnost editace predikce spotřeby - s tím že Proteus bude stále optimalizovat, jen na základě ručně upřesněné predikce. Resp. nejlepší by bylo mít obě možnosti, na víc hodin editovat plán nebo predikce spotřeby.
Můj dojem totiž je, že optimalizace Protea jsou v zásadě dobré, jen mu často nesedí ty predikce spotřeby, často právě třeba na základě nějakých jednorázových spotřeb když hodně svítilo, které se pak projevují “falešně” v klouzavém průměru.
Ja trochu doufal, ze tu RM (a feedback) vystavujete prave proto, aby bylo mozno lepe prioritizovat… Coz ale u schovanych napadau lze dost nedobre.
Kdyz uz jsem zminil tepelko, tak kazdy jeden vecer tam mam tohle z koupani clenu rodiny…
Jde o cca 5 kWh. Tahle spotreba se v 90% necha z nejdrazsiho a nejkritictejsiho casu odlozit na pozdeji (=noc), jeste pozdeji (=rano, kdyz sviti) nebo mnohem pozdeji (=poledne, kdy je energie nejlevnejsi a tepelko zaroven nejucinnejsi.).