Dobrý den,
Řeším menší problém který bych rád vyřešil elegantněji než mám vyřešeno aktuálně kvůli neustálému vývoji prothea.
Jako zákazník mnd jsem u nich objednal flexibilitu, samozřejmě jako jiné společnosti používají produkt a algoritmus od spol. Delta green prothea ale dosti okleštěného, což bych pochopil, co si objednala to mají. Ale potřeboval bych ideálně pracovat s příkazy které to ESP sype do investorů každých 30 vteřin jelikož mi to nabourává všechny mé automatizace a celkově využití FVE 22kWp a AKU 43kWh které mám připojené.
Bohužel tím že mi nefunguje normální přístup přez API, ale pouze proklik přez okleštěné mnd web interface je nějaká možnost si vyžádat invertor od abych si entity o stavu co to ESP chce po stridaci mohl vyčítat rozumné do HA?
Bohužel to aktuálně dělám opačné že vyčítam hodnoty z investorů a podle toho si zpracovávám co zrovna to ESP chce aby invertor dělal, a k tomu přidávám svou logiku. Ale je dosti kostrbaté, a je dosti otravné že to neustále upravují podle toho co tu kluci z vývoje na tom ladí tak musím ladit s nemi. Protože dosti upravují logiku a algoritmy a vyčítání chování střídače od pasive módu po hodnoty pretoku a nabíjení, feedin limit mění jako ponozky po maratonu.
Řekněme si otevřeně potřebujeme s tím pracovat protože střídač na příkazy reaguje laxně s prodlevami a ne úplně ideálně. A domácí vytěžování jak FVE či případné nabíjení AKU mi s tím dosti komplikují.
Jelikož v domácnosti pracují i a TC, EV, TUV, AKU nádrž, vytápění bazénu, mařiče na Bitcoin tak pracují pokud možno s celým příkonem přípojky, fve i Aku. A bez možnosti synchronizace je to dost opruz, kvůli změnám co kluci z vývoje činí.
Samozřejmě pokud dostanu facku že si mám obchodní služby objednat od delta tak pochopím, ale kombinace od MND nákup za fix, prodej za fix a flexi k tomu je zatím pro mne podstatně finančně zajímavější. Zatím. Ale kvůli tomu z systém aktuálně optimalizují hodně na flexibilitu tzn pořídil jsem více maricu energie, zdvojnásobil Aku, a zvažují ještě navýšení dokud to jistič podrží. Bohužel po změnách algoritmu a navýšení nevydělával více protože mi jde o technologický algoritmus trošku proti, takže i možnost mít trochu konfigurace neškodil. Před víc jak měsícem jsem ještě nabíjel 22kW i vybíjel, teď už chodí příkazy pouze na 10,5kW. Občas vidím snahy o plynule řízení, ale většinou to jsou okamžitě výkonové příkazy ale to ber čert.
Má někdo nápad? Nebo support by mi zpřístupnil invertor id abych mohl využít integraci od komunity?
Samozřejmě bych byl ochoten spolupracovat se supportem na lezení algoritmů, řízení stridacu. Máme docela slušnou zákaznickou základní kde by se s tím dalo pracovat. A můžeme spristupnit supportu aktuálně nepodporované střídače v běhu aby si na nich klidně testovaly.
PS: chtělo by dosti odladit řízení sofaru, protože posledních pár týdnů se pasive mode nastavuje dosti špatně, import do baterek 10,5kW ale ze sítě 10w při požadavku na nabije Aku ze sítě. A to stejný se zákazem pretoku, místo jenom limiteru tak zariznete i nabíjení ze sítě apod…