Goodwe + Dyness vybíjení baterie pod nastaveny limit

ahoj, potreboval bych poradit s baterii a jejim nabíjení a vybíjení pro chytrém řízení. poslední cca mesic se mi stavu ze se baterie vybije vice než je nastaveny limit 15% a po prodeji do site v ni zůstane jen 5%, následně se automaticky začne nabíjet za vysokou cenu. drive to nedělalo

mohu poprosit někoho o vysvětlení nebo o radu jak lepe nastavit?

dekuji MB

Přijde mi, že se Vám baterie nezvykle rychle vybije z 50% na 5%. Ta čára vybití je přiliž kolmá na postupné vybíjení. Spíš jestli nebude chyba v samotné baterii a její životnosti.

Bohužel má @dusan.prachar pravdu - koukám k vám a spadne vám tam pravidelně SoC baterie z 50% na 15% během 35 vteřin. To bohužel vůbec neodpovídá množství energie, které by z ní mělo jít ven při její kapacitě.

Toto bohužel dělají baterie, které jsou ve velmi špatném stavu - u GW je to bohužel něco, co vidíme v datech velice, velice často. Pozitivní zpráva je, že GW si je toho vědomo a mnoho těch baterií mění kus za kus v rámci reklamace bez jediného problému, takže doporučuji kontaktovat instalační firmu a nebo přímo GW s žádostí o reklamaci

Dekuji za odpovedi, meli jste pravdu jeden clanek v sestave baterie byl spatny, vyreklamoval jsem to, jak jste psali, a dostal jsem kus za kus. Pred tydnem nainstaloval a ted funguje jak ma..

Diky moc a hezky den

Martin

1 Líbí se

Tak to jsou skvělé zprávy !

S GW to nemá nic společného. Je to problém baterie. Střídač dělá to, co mu reportuje BMS.

bylo to myšleno tak, že hlavně u střídačů GW vidíme ty problematické baterie (Pylontech)