Aktivace flexibility po výpadku internetu a chybějící data

Dneska mi před 14h vypadl na chvíli internet a zapnul se cca ve 14:04. V tu chvíli se ale spustila hned flexibilita na odběr ze sítě, která byla v té čtvrthodině aktivovaná ve 14:03. Bohužel ale Proteus kvůli výpadku spojení má 15 minut mezeru v datech. Tím pádem nedošlo k výpočtu spotřeby z gridu v rámci flexibility (ve skutečnosti to bylo jen pár desetin kW), protože neměl asi s čím porovnat před aktivací ve 14:00. Čili, pokud došlo k výpadku dat, tak by bylo asi správné, aby Proteus v danou čtvrthodinu už flexibilitu vůbec nezapínal, pokud mu chybí data, ne?

Já tam mám nuly taky a nevím o tom, že by mi vypadl internet

tak už vidíme problém - ani jeden z vás přetoky neměl v tu chvíli a tudíž nebylo za co odměňovat - ten command na zákaz přetoků se k vám vůbec neměl poslat, ale poslal kvůli chybě na naší straně, která souvisí s tím, že to bylo téměř poprvé, kdy se aktivní command DOWN změnil na zákaz přetoků a v tu chvíli se přeskočila kontrola, zda daný střídač vůbec má nějaké aktivní přetoky, aby dávalo smysl jej zakazovat

Ale pak uz se zacalo nabijet a tam je take nula

Procházeli jsem co se tam stalo a ty problémy jsou tři.

Příkaz při výpadku dat:
@MikeTe Je to přesne jak píšete, pří výpadku dat by příkaz na flexibilitu neměl vůbec přijít (protože pak nemáme spolehlivý stav proti kterému objem vyhodnotit). Bohužel nám v systému zůstala hodnota z doby před výpadkem. Nemělo by se to stávat a opravujeme to.

Zákaz přetoků když by FVE nepřetékala:
To popsal David, tohle musíme také upravit, aby příkaz šel pouze na střídače co by skutečně do sítě přetékaly (jinak bude vyhodnocený objem vždy ± rovný nule), tady jde o posloupnost těch příkazů, kdy jsme z nabíjení a zákazu přetoků šli pouze na zákaz přetoků.

Nabíjení baterky a nulový objem:
@redfordxx tady se nám špatně potkala sekvence při vyhodnocování objemu. Objem byl doručený i spočítaný ale v Proteovi se ukazovala přesto nula. Opravili jsme aby se to nemohlo opakovat, a objem už byste tam měl mít. (Historicky tento případ kdy se chyba projevila nastal poprvé.)

Moc vám děkuji za upozornění!

1 Líbí se