Solax asymetrie

Ted jsem si vsiml zajimave veci. Mam zapnuto pretoky z panelu rovnou do site.

Nejvetsi spotrebu mam na prvni fazi. Tam je to nastaveno tak, aby slo ze stridace tak nejak akorat. Zbytek se rozdelil do dvou dalsich fazi.

To je vase prace nebo to vyvazeni po fazich je Solax chytristika?

Ale ted uz posila malo

solax postupně mění jak fungují ty jednotlivé módy řízení a zda reflektují měření po fázích nebo ne - takže doufám, že je to jejich práce :slight_smile:

Jaký máte frosím FW u mě se “Prodej do sítě místo nabíjení“ pořád chová symetricky. Mám Firmware: DSP 1.58 ARM 1.56

Já mám prehistorický 1.48/1.45, který mi loni v ledna nastavil DG, když jsem k nim přešel.

mame v backlogu ukol změnit ten mod “do_not_charge“ na mode 8, který nejspíše umí asymetrii, ale zatím to ještě hotové není.

No tak jinak. Zadna asymetrie se nekona. Tedy aspon ne rizena.

Deje se mi to, ze na prvni fazi mam stabilne cca 1/4 vykonu a zbytekse rozdelil do dalsich dvou fazi.

Deje se to pri vybijeni i pri slunce do gridu. Zahada. Muze to nekdo taky vypozorovat? Solax 3X G4 10kW 1.52/1.50.

Zajimave chovani je v pripade, kdyz snizim export limit. Pak to posila do fazi spravne a na exportu z baraku jde 1/3 a ze stridace do baraku jde tolik co je potreba.

To ale jaxi neni reseni…

1 Like