Rezerva Flexibility

Čau, dá se prosím dodělat nastavení na rezervu při flexibilitě?

Jedná se mě o to, že dnes bylo hodně flexibility za 10,16 Kč / 1 kWh, ale vycuclo to baterii až na 20% a spustilo se ESS a tím dodávka z ČEZu za 8,14 Kč (ano je to ta nejdražší cena za den). Pokud započítám ztráty při vy/nabíjení a amortizaci baterie, tak to vychází ±0 Kč. A to nepočítám denní paušál cca 16 Kč (rezervace 3x25A a měsíční paušál DG).

Již dnes se dá nastavit “Rezerva minimálního nabití (%)”, ale toto nastavení Flexibilita ignoruje.

1 Like

Zdravím,

já bych se (opakovaně, už jsem to psal v jiném vlákně) přimlouval aspoň za to, aby se ta “Rezerva minimálního nabití (%)” dala nastavit na víc než jen 10%, třeba aspoň 20. Např. u mne se Proteus v poslední době dost netrefuje s predikcemi výroby, furt hodně přestřeluje, a flexibilita mi pak taky snadno vybije baterii až na mSoc. Tedy, abych to napsal jasně: to, že flexibilita může jít až na mSoc je dobře, jen bych uvítal možnost nastavit si tu vyšší rezervu pro plánování.

1 Like

Myslím, že to tu David vysvětloval, že “obyčejný” zákazník to nebude mít správně nastavené a bude jim akorát volat, proč to nefunguje správně. Na druhou stranu, toto se řeší přes plán výroby a spotřeby než nastavováním bufferu. Ale chápu, kam míříš, abys to nemusel upravovat kazdy den.

Nic ve zlém, ale tenhle argument fakt neberu :slight_smile: Je to schované pod Pokročilé nastavení, výchozí je tam 0 - kdo tam vleze a změní si to, tak snad ví, proč to dělá. Navíc, pokud by si to někdo změnil aniž ví co dělá a pak volal na podporu (jako že proč Proteus neplánuje do mSoc), tak to může úplně stejně už i s tou stávajícím max 10% rezervou… Prostě mi to přijde jako nesmyslné umělé omezení.

1 Like

mno, jen tady je ukázka toho, že @paka říká, že to že jde flexibilita na mSoC je ok, ale @RadbuL říká že ne.

A teď co s tím? :slight_smile:

Jinak to omezení u toho bufferu na 10% klidně asi navyšme @Anna

1 Like