Čau, dá se prosím dodělat nastavení na rezervu při flexibilitě?
Jedná se mě o to, že dnes bylo hodně flexibility za 10,16 Kč / 1 kWh, ale vycuclo to baterii až na 20% a spustilo se ESS a tím dodávka z ČEZu za 8,14 Kč (ano je to ta nejdražší cena za den). Pokud započítám ztráty při vy/nabíjení a amortizaci baterie, tak to vychází ±0 Kč. A to nepočítám denní paušál cca 16 Kč (rezervace 3x25A a měsíční paušál DG).
Již dnes se dá nastavit “Rezerva minimálního nabití (%)”, ale toto nastavení Flexibilita ignoruje.
já bych se (opakovaně, už jsem to psal v jiném vlákně) přimlouval aspoň za to, aby se ta “Rezerva minimálního nabití (%)” dala nastavit na víc než jen 10%, třeba aspoň 20. Např. u mne se Proteus v poslední době dost netrefuje s predikcemi výroby, furt hodně přestřeluje, a flexibilita mi pak taky snadno vybije baterii až na mSoc. Tedy, abych to napsal jasně: to, že flexibilita může jít až na mSoc je dobře, jen bych uvítal možnost nastavit si tu vyšší rezervu pro plánování.
Myslím, že to tu David vysvětloval, že “obyčejný” zákazník to nebude mít správně nastavené a bude jim akorát volat, proč to nefunguje správně. Na druhou stranu, toto se řeší přes plán výroby a spotřeby než nastavováním bufferu. Ale chápu, kam míříš, abys to nemusel upravovat kazdy den.
Nic ve zlém, ale tenhle argument fakt neberu Je to schované pod Pokročilé nastavení, výchozí je tam 0 - kdo tam vleze a změní si to, tak snad ví, proč to dělá. Navíc, pokud by si to někdo změnil aniž ví co dělá a pak volal na podporu (jako že proč Proteus neplánuje do mSoc), tak to může úplně stejně už i s tou stávajícím max 10% rezervou… Prostě mi to přijde jako nesmyslné umělé omezení.