Přidání baterií do stávající instalace

Ahoj,
v lednu to budou 2 roky od instalace FVE (Victron). Mám 3 x Pylontech (10kW) a rád bych přidal další:

1. potřebuji k instalaci firmu nebo lze instalovat “na koleně”, jak moc je to náročně (tipuju, že bz mohlo jít plug’n play), je u baterie vše potřebné k zapojení?
  2. může nová baterie mít nějaký vliv na 2 roky staré baterie (nebo naopak)?
  3. Victron sám detekuje baterie nebo je třeba následně provést nějakou konfiguraci

Pokud budu volat firmu, tak budou mít čas nejdříve za půl roku.

Děkuji,

Osobně jsem přidával nove baterie k 2 roky starym a podle návodu to není nic složitého… svým způsobem plug’n’play. Je potrba je nechat par hodin/dni balancovat mezi sebou. Ten privodni par kabelu do Victronu je tusim jen do 120A a pak je potreba pridat i dalsi, aby nebyly na kabelech velke ztraty. Pak je potreba aktualizovat FW, tak doporucuji objednat kabel nekde z aliexpressu na update. Porizoval jsem pylontech us3000c a ty C jsou pak jako master a s Victronem se sami domluvili - jen je potreba jednu z tech C pripojit na sbernici.

Ja jsem objednaval tady nekdy odpoledne a druhy den rano jsem je mel doma, coz nechapu jak dokazali. Kabely zdarma a v 11 vecer jsem si psal s podporou co presne potrebuji.

Super, děkuji za odpověď a odkaz. Zkusím to také sám. Co přesně znamená “je nechat par hodin/dni balancovat mezi sebou”? Je na to třeba nějaká úprava nastavení v BMS?
Díky.

propojit je jen mezi sebou - nemít je připojené k instalaci, prostě jen samostatně propojené baterky mezi sebou a zapnout je - ony se začnou srovnávat samy.

Dokud na nich blikají nebo svítí ty ukazatele nabití, tak se pořád něco děje, jakmile to zhasne, je hotovo :slight_smile:

Třeba Solax ale doporučuje, aby další baterie byly přidávány max do 1 roku od sebe.

Super, vyzkouším. Díky moc za informace.