Jedním slovem funguje. Dle instrukcí od @Tadeas jsem na plochu (iPhone) nainstaloval webaplikaci „Portál flexiblity“, zapnul notifikace. A dnes dorazila.
Trochu offtopic:
nabíjení auta je zahrnuto do spotřeby domácnosti, a když tato stránka ukazuje stav auta nabíjení, viděl bych to na vylepšení o to, aby to ukazovalo kolik kW jde do auta, kolik zůstává na domácnost. Číselně a těším se i na EVC spotřebu v grafu.
Mi to dorazilo mailem, nevím, zda-li to mají všechno povoleno:
Dobrý den,
spouštíme testování push notifikací v aplikaci Proteus a rádi bychom vás mezi prvními požádali o jejich vyzkoušení. Notifikace vám budou chodit přímo na zařízení prostřednictvím webového prohlížeče, a to i v případě, že máte prohlížeč nebo webovou aplikaci Proteus zavřené.
Jak si notifikace zapnout?
Stačí otevřít stránku Nastavení notifikací(najdete ji pod uživatelským profilem) na zařízení, na kterém chcete notifikace dostávat, a kliknout na Přidat toto zařízení. Na zařízeních se systémem iOS je potřeba mít Proteus přidaný na ploše jako webovou aplikaci.
Jaké notifikace budu dostávat?
V nastavení si můžete zvolit, které typy notifikací chcete dostávat. Aktuálně jsou k dispozici:
začátek vyrovnávání sítě,
připojení elektroauta k wallboxu.
Další typy notifikací budeme postupně přidávat, například notifikace týkající se monitoringu zařízení a chytrého řízení wallboxů.
Jedná se o první testovací verzi, proto budeme rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu. Pokud zaznamenáte nestandardní chování nebo něco nebude fungovat podle očekávání, dejte nám prosím vědět na forum Delta Green.
Notifikace chodí i na flexibilitu. A pokud správně počítám, tak bylo to k večeru 2x jen po 2 minutách - každá 350Wh ze sítě domů - to odpovídá cca. 10kW - takže nabíječka jela v tu chvíli naplno. Paráda.
Z technické zvědavosti - jak je tohle u Solaxu + Proteus řízeno? Na Charger Use Mode nabíječky žádnou změnu nevidím?
Za mne hlásím, že notifikace mi fungují ve Firefoxu pod Linuxem na PC, a fungují jen částečně z Firefoxu pod Androidem na telefonu: notifikace došla se zpožděním, až když jsem ručně otevřel Firefox.
tohle řešíme - pořád nevíme odkud to zpoždění je - proto mají ty notifikace i čas vytvoření, protože se snažíme podle toho detekovat to zpoždění.
Zatím se zdá, že některé značky běžící na androidu mají nějaký systém zdržování notifikací nejspíše kvůli optimalizaci rušení či baterie - u jiných to přiletí ihned. Každopádně řešíme to a i proto jsme psali, že si to můžete nastavit, abychom měli větší vzorek, kde to testovat
si myslím že to bude problém „schování se za okrajem“ - vytáhněte prosím to menu ještě vejš, pokud to jde - je to až pod tou dělící čárou co vidíte úplně dole
notifikace jsme prozatím v testovacím režimu zapnuli jen pár z vás, velmi brzy budou dostupné pro všechny - pokud chcete být součástí testování, pošlete mi tady do zprávy nebo na mail tadeas@deltagreen.cz váš Proteus email, rád vás přidám