Dobrý den, otázka směrem na majitele měničů Goodwe, kteří využívají Proteus, ale zároveň by rádi nebo snad dokonce užívají hodnoty z měniče v HA, případně řídili chytrý wallbox. Tím, že měnič běží jen na jednom TCP a tím je Proteus, tak nevidím moc cestu. Neofiko API v HA od @nijel mám, ale tím data o toku energií do HA nedostanu. Jsem trochu v bludném kruhu a vypadá to na patovou situaci, ale třeba (doufám) se mýlím. Wallbox máme zatím “hloupý” ale potenciál nachytřit se má, ale je to opět jen formou TCP, takže jsem opět tam kde jsem byla. Jestliže Delta green pracuje na integraci wallboxů a snad i Goodwe, tak mi chybí znalosti a představivost, jak to proběhne
tak se taky ráda nechám poučit, nedá mi to sem tam spát
jako teď. Jinak super práce, otevření flexibility pro řízení HA potěšila.
odkaz na vlákno kde se to již řešilo. je možné zapnout na DL modbus bridge a připojit HA na DL. https://forum.deltagreen.cz/t/solax-delta-link-a-home-assistant/158
Jinak používám převodnik RS485 to Ethernet(TCP), který umi multi připojení zařízení na straně Ethernetu. K převodníku je připojeny jak Proteus tak HA. Dongl na střidači posila data pouze do SEMS portalu. Funguje to velmi dobře. Mam obyčejny převodnik z aliexpresu - NE2-D11 za 400kč.
Moc díky
o té možnosti modbus bridge jsem nevěděla. Převodník mám koupený na ten wallbox, tak si jen v hlavě uspořádat to zapojení, jsem začátečník tak mám vždycky tak den zavařenou hlavu.
pokud budete chtít zapnout ten bridge na DL, napište nám na info@ a požádejte tam o to a obratem vám to zapnout
Mám jeden dotaz k tomuto tématu. Bridge na DL mám zapnutý již nějakou dobu a funguje, ale velmi často se stává, že dochází k výpadkům čtení dat na straně HA. Je to třeba i každých 5-10min na 30s mám všechny senzory z invertoru “unavailable”. V HA používám neoficialní integraci z HACS GoodWe Inverter (experimental). Máte někdo podobnou zkušenost s výpadky? Nějaké řešení? Mohla by se oficialni integrace GoodWe chovat líp? Invertor je do lokalní sítě připojen ethernetem, ne přes WiFi. DL je samozřejmě na WiFi. Mimochodem, i spojení DL signalizované na Proteus webu velmi často hlásí ztrátu spojení ačkoliv jsem si téměř jistý, že internet spojení je stabilní, DL v době hlášení výpadku svítí zeleně, DL je blízko WiFi AP. Přijde mi to jako by se Proteus a HA nějak hádal a bridge na DL nefungoval úplně bezproblémově - ale to je jen moje doměnka. Díky za zkušenosti a názory.